Aftonbladet-journalist truet av gjengkriminelle etter artikkel

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix

En Aftonbladet-journalist mottok i går kveld trusler i sitt hjem, melder Aftonbladet.  Journalisten ble kontaktet av politiet som meldte om at døren til journalisten var ramponert, og at det var festet en lapp med en trussel på døren til boligen. Funn på stedet gjør at politiet ser trusselen i sammenheng med en sak journalisten skrev om gjengkriminalitet en tid tilbake. Artikkelen ble publisert i Aftonbladet.

– Vi ser nå at mange journalister unngår å skrive om denne type kriminalitet fordi de er redde,
og sånn kan vi jo ikke ha det,
sier Aftonbladets stabssjef Magnus Ringman.
– Det er et større fokus på trusler mot journalister fra politiets side, og det er bra, siden klimaet for trusler mot journalister blir verre og verre, sier han.

– Rikspolitisjef Dan Eliasson har fått mye kjeft, men det var først etter at han tiltrådte at politiets innsats mot trusler har blitt merkbart større, mener Ringman.

(Skjermdump fra Aftonbladet TV)


Publisert: nov 2, 2017 @ 8:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.