Illustrasjonsbilde. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En digital liste nyhetsbyrået AP sitter på, avslører det som skal være en russisk spionasjekampanje rettet mot tusenvis av mål rundt om i verden.

Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået.

AP sitter på 19.000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn. Ifølge byrået viser dataene at hackergruppen Fancy Bear, som i valgkampen skal ha stjålet og delt et stort antall private, politisk ødeleggende eposter fra Hillary Clintons valgkampstab, forsøkte å bryte seg inn i mer enn 4.700 gmail-postbokser. Det skjedde i perioden mellom mars 2015 og mai 2016.

Hackingforsøkene skal ha omfattet eposten til ukrainske politikere, personer i den russiske opposisjonen, personer i den amerikanske forsvarsindustrien og tusener av andre som kan ha en interesse for Kreml.

Ifølge nyhetsbyrået gir listen det mest detaljerte juridiske beviset til nå av tett kontakt mellom hackerne og den russiske regjeringen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]