Dommer vurderer europeisk arrestordre mot Catalonias avsatte president

Den avsatte katalanske lederen Carles Puigdemont er fortsatt en fri mann. Men dersom det utstedes en europeisk arrestordre på ham fra Madrid, vil han overgi seg til belgisk politi, opplyser hans advokat. Foto: AP /NTB scanpix

Catalonias avsatte leder Carles Puigdemont lover å samarbeide med belgisk politi, dersom det utstedes en europeisk arrestordre mot ham.

En spansk dommer forberedte torsdag utstedelsen av en europeisk arrestordre mot Puigdemont og fire eksministre som altså ikke dukket opp i Madrid torsdag. De befinner seg stadig i Belgia.

Flere spanske medier meldte torsdag kveld at arrestordre var utstedt, men modererte det senere til at dommeren holder på å forberede en slik ordre.

Puigdemonts advokat Paul Bekaert i Brussel opplyste torsdag at han ikke var kjent med noen arrestordre, men gjorde det samtidig klart at Puigdemont frivillig vil overgi seg til belgiske myndigheter dersom arrestordren blir utstedt.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å samarbeide med belgisk politi, understreker Bekaert.

Han gjentok at det er helt utelukket for Puigdemont å søke asyl i Belgia.

Spansk påtalemyndighet la ned påstand om arrestordre i høyesterett torsdag. Åtte medlemmer av Puigdemonts avsatte regionalregjering er blitt varetektsfengslet på begjæring fra den spanske aktoren.

NTB-AP-DPA


Publisert: nov 2, 2017 @ 8:17 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.