Illustrasjonsbilde. Modellklarert. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Ett av fem barn gruer seg til å gå på skolen, viser en ny undersøkelse. Flere sier også at de ikke har noen å være sammen med på fritiden eller i friminuttene. 

annonse
annonse

«Gruer du deg ofte til å gå på skolen?» var et av spørsmålene 6.500 elever i 5. til 7. klasse i Asker og Bærum i Akershus ble bedt om å svare på.

annonse

Bærum kommune tok initiativet til undersøkelsen, og Ungdatasenteret ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved Høgskolen i Oslo og Akershus har utviklet spørreskjemaet i samarbeid med Kompetansesenter rus, region øst og kommunene.

Hvorfor barna gruer seg er fortsatt uklart og skal forskes mer på.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Men ganske mange svarer i undersøkelsen at de gruer seg til prøver. Det kan være én grunn. Noen er redde for å snakke foran klassen, og noen svarer at de blir mobbet. Men det kan også være at de gruer seg fordi de synes det er kjedelig på skolen. Dette skal vi forske mer på, sier forsker Mette Løvgren til Aftenposten.

Løvgren sier til forskningsmagasinet Viten + Praksis at det viktigste funnet er at de aller fleste barn i Bærum og Asker har det bra, men at det finnes barn som ikke har venner.

Noen av barna gir ifølge Løvgren også uttrykk for at de er misfornøyde med seg selv, med foreldrene sine eller med skolen.

– Selv om disse ikke utgjør mer enn noen få prosent av barna i kommunene, er dette en gruppe som en bør ha et særskilt fokus på i det videre arbeidet med barn og unge, understreker Løvgren.

Leder for Ungdatasenteret, Anders Bakken, sier det ville være interessant å se om resultatene er like for andre kommuner i Norge.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.