Buildings are seen on a coast line in Doha, Qatar, June 15, 2017. REUTERS/Naseem Zeitoon
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

I en tale i Madrid på forumet “Financing Terrorist Groups in Europe: Purposes, Results and Future,” anklager den belgiske parlamentarikeren, Koen Metsu, Qatar for å bruke millioner av dollar for å finansiere aktivitetene til det muslimske brorskapet (MB) i Europa. Han sier at enhver diskusjon om finansiering av terror ikke vil være hensiktsmessig hvis Qatars rolle i å støtte islamistiske organisasjoner i Europa ikke blir undersøkt.

Islamistiske organisasjoner affiliert med MB er ofte mistenkte for å jobbe aktivt for å hindre at muslimer integrerer seg ordentlig i europeiske samfunn. Ifølge Metsu er målsettingene til europeiske muslimbrødre å kontrollere muslimer i Europa og bruke dem som et verktøy for å nå politiske mål. Man må derfor ikke bare slå ned på finansiering av ekstremistiske handlinger, men også finansiering av ekstremistiske tankegods.

En annen deltager på forumet, den franske parlamentarikeren og tidligere medlem av ”den franske nasjonalforsamlingens komité for internasjonale relasjoner,” Jacques Myard, sa at: “Terrorisme begynte med fremveksten av det muslimske brorskapet i Egypt.”

Toleransen for Qatars aktiviteter og det muslimske brorskapet i Europa begynner å bli tynnslitt.

 

Les mer:

The Arab Weekly. Qatar accused of financing Muslim Brotherhood activities in Europe, 29. oktober 2017.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]