annonse
annonse

Den mye omtalte innvandringsrapporten til SSB-forsker Erling Holmøy og Birger Strøm er nå publisert, ifølge Nettavisen.

Rapporten ble publisert av SSB tirsdag ettermiddag, skriver Nettavisen.

Forskerne skal ha hatt rapporten klar siden mai, og til VG har forsker Holmøy sagt at han har blitt utsatt for en langtekkelig godkjenningsprosess.

annonse

Ifølge rapporten vil innvandrere fra Asia og Afrika utgjøre 29 prosent av Norges befolkning i 2100. Årlig realinntekt per innbygger vil da være redusert med 72.000 kroner årlig.

SSB-sjef Christine Meyer er blitt kraftig kritisert etter at 25 forskere fikk beskjed om at de skulle overflyttes fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen. Blant disse var Holmøy.

– Jeg vil bestemt avvise at SSBs ledelse legger politiske føringer på forskningen. Det har aldri skjedd – og kommer aldri til å skje, sier Meyer i en uttalelse sendt ut onsdag.

Hun var tidligere denne uken i møte med finansminister Siv Jensen (Frp) som ønsket en orientering om endringene som gjøres i SSBs forskningsavdeling. Senere ble det klart at SSB utsetter endringene.

annonse

Meyer skal i et nytt møte med finansministeren, men departementet opplyste til NTB onsdag at dato for neste møte ikke er fastsatt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon