A woman stomps on a free speech sign after conservative commentator Milo Yiannopoulos spoke to a crowd of supporters on the University of California, Berkeley campus on September 24, 2017. Although a student group cancelled plans for Free Speech Week, Yiannopoulos was able to speak on campus surrounded by a heavy police presence. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En forening kalt Liberate the Debate ved universitetet i Sussex i Storbritannia inviterte UKIPs representant i Europaparlamentet, Bill Etheridge, for å tale om libertarianisme og ytringsfrihet. En studentorganisasjon skal imidlertid ha satt foten ned og krevet en gjennomgang av talen i forkant av begivenheten. Dette melder Daily Mail.

Studentorganisasjonen hevder talen representerer en middels til høy risiko for å krenke publikum og har uttalt at Etheridge ikke vil få tale dersom han ikke går med på tiltak, som i følge studentorganisasjonen er til for ‘å sørge for tryggheten til taleren og studentene’. De har derfor bedt Etheridge om å levere inn en liste over temaene som skal diskuteres, samt en kopi av talen i sin helhet.

Peter Anson, som grunnla foreningen som inviterte Etheridge, ser med bekymring på en fremvoksende studentkultur der man syns det er greit å bruke fysiske eller voldelige virkemidler for å stanse talere man er uenig med.

– Dette vil til syvende og sist skade den akademiske integriteten til universitetet. Vi vil belyse at det er sunt å involvere seg i debatt, heller enn å si at deres meninger ikke kan få uttrykkes, sier Anson

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]