Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Del saken
  •  
  •  
  •  

En forening kalt Liberate the Debate ved universitetet i Sussex i Storbritannia inviterte UKIPs representant i Europaparlamentet, Bill Etheridge, for å tale om libertarianisme og ytringsfrihet. En studentorganisasjon skal imidlertid ha satt foten ned og krevet en gjennomgang av talen i forkant av begivenheten. Dette melder Daily Mail.

annonse

Annonse

Studentorganisasjonen hevder talen representerer en middels til høy risiko for å krenke publikum og har uttalt at Etheridge ikke vil få tale dersom han ikke går med på tiltak, som i følge studentorganisasjonen er til for ‘å sørge for tryggheten til taleren og studentene’. De har derfor bedt Etheridge om å levere inn en liste over temaene som skal diskuteres, samt en kopi av talen i sin helhet.

Peter Anson, som grunnla foreningen som inviterte Etheridge, ser med bekymring på en fremvoksende studentkultur der man syns det er greit å bruke fysiske eller voldelige virkemidler for å stanse talere man er uenig med.

annonse

Annonse

– Dette vil til syvende og sist skade den akademiske integriteten til universitetet. Vi vil belyse at det er sunt å involvere seg i debatt, heller enn å si at deres meninger ikke kan få uttrykkes, sier Anson

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: