Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Nyankomne migranter har rett på bolig når de ankommer en kommune, det gjør sitt for å presse andre svake grupper unna. I en ny rapport fremkommer det at svenske studenter og andre grupper som anses være svake har blitt beordret tilbake i kø, fordi nyankomne flyktninger blir særlig prioritert, det melder SVT.

annonse

– Konsekvensen er at andre som trenger en bolig må greie seg uten. Vi er ikke ansvarlige for å gi dem et sted å bo, sier Thed Carlsson ved sosialtjenesten i Hässleholm.

Det resulterer i at personer som for eksempel har vært til behandling for rusproblematikk, må bli værende på institusjonen de har vært innlagt på, selv om de er klare for å bo på egen hånd. Dette leder i sin tur til økede kostnader for svenske skattebetalere.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.