MALMÖ, SVERIGE 20120202. I 2009 ville ikke politiet kjøre inn i Herrgården i Rosengård bydel i Malmø. Bydelen har fått et dårlig rykte på seg og mange kvier seg fremdeles for å ta turen innom. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Nyankomne migranter har rett på bolig når de ankommer en kommune, det gjør sitt for å presse andre svake grupper unna. I en ny rapport fremkommer det at svenske studenter og andre grupper som anses være svake har blitt beordret tilbake i kø, fordi nyankomne flyktninger blir særlig prioritert, det melder SVT.

annonse

Annonse

– Konsekvensen er at andre som trenger en bolig må greie seg uten. Vi er ikke ansvarlige for å gi dem et sted å bo, sier Thed Carlsson ved sosialtjenesten i Hässleholm.

Det resulterer i at personer som for eksempel har vært til behandling for rusproblematikk, må bli værende på institusjonen de har vært innlagt på, selv om de er klare for å bo på egen hånd. Dette leder i sin tur til økede kostnader for svenske skattebetalere.

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse