Svenske studenter forbigått i boligkø – til fordel for migranter

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Nyankomne migranter har rett på bolig når de ankommer en kommune, det gjør sitt for å presse andre svake grupper unna. I en ny rapport fremkommer det at svenske studenter og andre grupper som anses være svake har blitt beordret tilbake i kø, fordi nyankomne flyktninger blir særlig prioritert, det melder SVT.

– Konsekvensen er at andre som trenger en bolig må greie seg uten. Vi er ikke ansvarlige for å gi dem et sted å bo, sier Thed Carlsson ved sosialtjenesten i Hässleholm.

Det resulterer i at personer som for eksempel har vært til behandling for rusproblematikk, må bli værende på institusjonen de har vært innlagt på, selv om de er klare for å bo på egen hånd. Dette leder i sin tur til økede kostnader for svenske skattebetalere.


Publisert: nov 2, 2017 @ 10:23 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.