Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
annonse
annonse

Nyankomne migranter har rett på bolig når de ankommer en kommune, det gjør sitt for å presse andre svake grupper unna. I en ny rapport fremkommer det at svenske studenter og andre grupper som anses være svake har blitt beordret tilbake i kø, fordi nyankomne flyktninger blir særlig prioritert, det melder SVT.

– Konsekvensen er at andre som trenger en bolig må greie seg uten. Vi er ikke ansvarlige for å gi dem et sted å bo, sier Thed Carlsson ved sosialtjenesten i Hässleholm.

Det resulterer i at personer som for eksempel har vært til behandling for rusproblematikk, må bli værende på institusjonen de har vært innlagt på, selv om de er klare for å bo på egen hånd. Dette leder i sin tur til økede kostnader for svenske skattebetalere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon