Oslo 20170927. KrF deltar ikke i videre samtaler om regjeringssamarbeid. Det kunngjorde statsminister Erna Solberg (tv), Venstre leder Trine Skei Grande, finansminister Siv Jensen og Krf leder Knut Arild Hareide etter onsdagens borgerlige samtaler på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Venstre-leder Trine Skei Grande vil ha en halv milliard kroner av regjeringen til et lærerløft i 2018. 

– Dyktige lærere er viktigere enn flere lærere. Men vi setter også av 200 millioner ekstra til å øke lærertettheten, fordi det er store forskjeller rundt om i landet, sier Grande til Dagbladet.

Hun viser til en rapport fra Utdanningsforbundet publisert i august der det fremgår at halvparten av skolene har ansatte i lærerstillinger uten godkjent utdanning.

– Mange i skolen kan være gode formidlere, men det betyr ikke at de er gode lærere, sier Grande.

Venstre har fire krav til sine mulige regjeringspartnere: 150 millioner kroner til videreutvikling av lærere, 175 millioner til kvalifisering av ikke-kvalifiserte lærere i grunnskole og yrkesfag, 200 millioner til å øke lærertettheten og 40 millioner til 200 nye studieplasser.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]