Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 40-årene som har hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet, er siktet for å ha voldtatt en rekke kvinner.

Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt overfor VG.

– Vi er i en aktiv fase av etterforskningen, og det skal gjennomføres flere avhør, sier Strand, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere av hensyn til etterforskningen.

annonse

Ifølge VGs opplysninger har politiet etterforsket Oslo-mannen i all stillhet i nærmere to år. Etterforskningen har så langt avdekket flere fornærmede kvinner, som alle har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Mannen i 40-årene har ikke blitt fremstilt for varetektsfengsling i løpet av etterforskningen. Politiet ser alle sakene mot mannen i sammenheng, og de håper å kunne ferdigstille etterforskningen før nyttår, skriver VG.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen er det ikke mulig å kommentere detaljer i anklagene nå. Han er tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart og tar anklagene svært tungt, sier kulturtoppens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre, til VG.

Ifølge Nettavisen skal flere av voldtektene kulturpersonligheten er beskyldt for, dreie seg om såkalte «sovevoldtekter». Flere av voldtektene skal ha skjedd på nachspiel i forbindelse med kulturbegivenheter. I noen av tilfellene skal partydopet MDMA ha blitt brukt på nachspielene.

annonse

(©NTB)

.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon