Knutby 20040128 Den norske pinsevennpastoren Helge Fossmo og en svensk kvinne er pågrepet av svensk politi for drapet på pastorens 23 år gamle kone 10. januar. Politiet vil også gjenoppta etterforskningen av dødsfallet til pastorens første kone. Pastoren og hans kone bodde i dette huset, der drapet fant sted. Foto: Bjørn Larsson Ask / SCANPIX arkiv
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I et brev til retten tilbyr en diakon i Svenska kyrkan jobb til den livstidsdømte Knutby-pastoren Helge Iversen, som tidligere het Helge Fossmo.

Brevet er vedlagt i en søknad Iversen har sendt for å få redusert livstidsstraffen sin, ifølge Aftonbladet.

– Jeg ønsker at Helge etter lang tid kan få tidsbestemt straff, slik at vi kan begynne med disse framtidsplanene, skriver diakonen, som jobber for den svenske kirken i Stockholm.

Iversen, som har norske foreldre, ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for å ha bestilt drapet på kona Alexandra Fossmo året før.

Diakonen skriver at det foreligger en tydelig plan for Helge Iversen når han slipper ut av fengsel. Ifølge brevet har pastoren allerede kommet inn på en utdanning for framtidige ansatte i Svenska kyrkan.

– Etter utdanningen tilbyr jeg Helge å jobbe i kirken i det sosiale arbeidet jeg gjør – ett år som praktikant og trening for å sette seg inn i det – og med sikte på fast ansettelse etter praktikantperioden, skriver diakonen.

Iversen var pastor og forstander i menigheten Knutby Filadelfia utenfor Uppsala da hans 23 år gamle kone ble funnet drept. Drapet ble begått av parets tidligere barnepike Sara Svensson, som ble dømt til tvungent psykisk helsevern. De to ble også funnet skyldige i drapsforsøk på Daniel Linde, ektemannen til Fossmos elskerinne.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]