Sylvi Listhaug. Ikke alltid politisk korrekt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En rapport viser at andelen innvandrere som mottar sosialhjelp har økt med over 30 prosent de fire siste årene. Listhaug varsler endringer i ordningen.

Blant personer uten innvandrerbakgrunn har andelen mottakere falt med fem prosent. Det viser en undersøkelse Proba Samfunnsundersøkelse har gjort for KS, ifølge NRK.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener utviklingen ikke er bærekraftig i et langsiktig perspektiv.

– Derfor må flere i jobb før vi kan si oss fornøyde. Og da er det en stor jobb som skal gjøres, og jeg tror at vi må legge om litt av ordningene også. Det kommer vi til å jobbe med fremover, sier ministeren.

Ifølge politikkdirektør i KS, Helge Eide, skyldes veksten de siste årene hovedsakelig økt innvandring fra personer som har et veldig svakt grunnlag for å kunne klare seg selv. Han mener den økte sosialhjelpsandelen blant innvandrere kun er midlertidig.

– Blant norskfødte med innvandrerbakgrunn er avhengigheten av sosialhjelp lavere enn i befolkningen for øvrig. Så selv om vi ser utfordringer med førstegenerasjonsinnvandrere, så er det et midlertidig problem hvis vi ser på gruppen samlet, sier Eide.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]