Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Schibsted fikk et driftsresultat på 783 millioner kroner før av- og nedskrivninger (EBITDA) i tredje kvartal, mot 572 millioner kroner i samme periode i fjor.  

Mediekonsernet omsatte for totalt 4.161 millioner kroner i tredje kvartal, noe som er en økning på 10 prosent dersom man sammenligner med tredje kvartal i 2016.

–Vi er glade for å presentere et sterkt resultat i tredje kvartal for Schibsted, med en økning i EBITDA på 37 prosent. Som tidligere i år, er veksten et resultat av at gode prestasjoner både når det gjelder annonsevirksomhet, Schibsted Trykk, og Schibsted Vekst, sier toppsjef Rolv Erik Ryssdal i en børsmelding fredag.

Vekst for mediehusene

Ifølge Schibsted har mediehusene samlet sett for første gang siden 1. kvartal 2012 hatt inntektsvekst sammenlignet med året før. Totalt økte inntektene med 3 prosent

–Igjen er VG stjerna, med en inntektsvekst på 7 prosent og en driftsmargin (EBITDA) på 20 prosent, sier Ryssdal.

Samlet sett økte norske de mediehusene Schibsted eier driftsresultatet sitt med 41 millioner kroner sammenlignet med 3. kvartal 2016. Inntektene i perioden var på henholdsvis 1.300 millioner.

Konsernet eier mediehus som Aftenposten, VG og Aftonbladet og melder at de nærmer seg 600.000 digitale abonnenter til sammen.

Veksten i inntekt fra digitale abonnementer utjevner en solid nedgang i inntekten fra papirbaserte abonnementsinntekter. Ifølge Schibsted har også det å få inn annonseinntekter har vært «utfordrende» både på papir og nett.

Delte selskapet

Selskapet har i løpet av og i etterkant av kvartalet delt selskapet i to: Schibsted Medier, og Schibsted Markedsplasser.

Mye av framgangen skjer igjen på rubrikkannonsemarkedet, der finn.no er en vesentlig del av porteføljen – i tillegg til at konsernet også er inne i mange internasjonale markeder for rubrikkannonsering på nett.

I Norge økte driftsinntektene fra rubrikkannonsering med 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og driftsresultatet for denne virksomhetsdelen ble 216 millioner kroner.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]