FILE - In this Sept. 21, 2017 file photo, President Donald Trump listens during a meeting with Japanese Prime Minister Shinzo Abe at the Palace Hotel during the United Nations General Assembly, in New York. Security and trade will loom large during President Trump’s first official visit to Asia, which gets underway Sunday, Nov. 5, 2017, in Japan. North Korea’s missile and nuclear weapons program is likely to dominate the first part of his trip, which includes stops in Seoul and Beijing as well as Tokyo. Trade will figure throughout, both in North Asia and at stops in Southeast Asia for the annual APEC summit in Vietnam and the ASEAN leaders’ meeting in the Philippines. (AP Photo/Evan Vucci, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Twitter-kontoen til president Donald Trump forsvant i elleve minutter før den dukket opp igjen. En ansatt hos Twitter som hadde sin siste arbeidsdag, sto bak.

annonse

Annonse

Like før klokken 19 lokal tid torsdag var Trumps Twitter-konto utilgjengelig. De som forsøkte å lese presidentens meldinger, fikk beskjed om at kontoen hans ikke eksisterte. Elleve minutter senere var den oppe igjen.

Twitter selv forklarte først at årsaken var en menneskelig feil. Senere innrømmet selskapet at en ansatt hadde stengt Trumps konto på sin siste arbeidsdag i firmaet.

annonse

Annonse

– Vi er i gang med en full intern gjennomgang, forsikret selskapet i en Twitter-melding.

annonse

Annonse

Hyppig bruker

Hyppig tvitring har vært et av Donald Trumps fremste varemerker både som presidentkandidat og som president. 71-åringen har 41,7 millioner følgere, og han har tvitret over 36.000 ganger siden han opprettet kontoen sin i 2009.

Den elleve minutter lange stengingen av kontoen utløste heftig diskusjon blant andre brukere av det sosiale mediet. Motstandere av Trump mener det bør utdeles medalje til den Twitter-ansatte som tok saken i egne hender.

De som gledet seg over stengingen av kontoen, ble imidlertid anklaget for å være tilhengere av sensur.

Frykter falske meldinger

Sjefredaktøren for Politico Magazine, Blake Hounshell, skrev at han var sjokkert over at en tilfeldig Twitter-ansatt egenhendig kunne stenge kontoen til USAs president.

annonse

Annonse

Hounshell uttrykte bekymring for hva som kan skje hvis det sendes ut falske Trump-meldinger på Twitter.

– Hva om denne personen hadde tvitret om et oppdiktet atomangrep på Nord-Korea?

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: