Protest posters are placed at President Donald Trump's star on the Hollywood Walk of Fame as members of Refuse Fascism protest the firing of FBI director James Comey by US President Donald Trump in Los Angeles, California on May 11, 2017. / AFP PHOTO / RINGO CHIU
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En serie venstrevridde, anti-Trump demonstrasjoner er ventet å finne sted i flere storbyer i USA lørdag. I følge Washington Post har de ventede hendelsene blitt referert til som ‘Antifa Apocalypse’ av høyreorientert media. Dette melder Fox News.

En venstreorientert organisasjon kalt Refuse Fascism har satt 4. november som startdato for demonstrasjoner i flere amerikanske byer, protester som, ifølge bevegelsen, skal pågå dag ut og dag inn, og ikke stoppe før kravet deres blir imøtegått. Kravet fremsatt av organisasjonen er fjerning av president Trump og visepresident Pence.

Refuse Fascism er involvert med en rekke grupperinger, deriblant USAs revolusjonære kommunistparti. Andy Zee, et medlem av et rådgivende organ i Refuse Fascism bedyrer at selv om organisasjonen vil benytte seg av sin rett til selvforsvar, så skal de ikke selv initiere vold.

Zee påstår videre at hans organisasjon har tilstrekkelig med folk og sinne til å få avlyst det han karakteriserer som den ‘grusomme, brutale fremtiden’ til Trumps administrasjon.

Voldshandlinger begått av Antifa-aktivister uten fysiske provokasjoner i forkant har tidligere blitt rettferdiggjort som selvforsvar. Både lokale tjenestemenn og de som organiserer protestene frykter at demonstrasjonene vil tas over av maskerte, militante ekstremister

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]