Oslo 20160915. Aftenposten har lokaler i Akersgaten 55, under samme tak som VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

VGs politiske redaktør Hanne Skartveit mener ledelsen i Schibsted håndplukker menn til høye stillinger. Schibsted-sjefen tar selvkritikk for lite mangfold.

Ifølge Dagens Næringsliv består ledelsen i Schibsteds nye medieorganisasjon, Schibsted Medier, av to kvinner og elleve menn. Da har de ikke telt med kommunikasjonsdirektør Lena K. Samuelsson, ettersom hun også sitter i konsernets toppledelse og ikke telles to ganger.

– Det er åpenbart at det blir en «gutta boys»-kultur når det nesten bare er menn i ledelsen, sier Skartveit til avisen.

annonse

Videre sier hun at hun gjentatte ganger har tatt opp temaet om fraværet av kvinner i toppledelsen i Schibsted.

– Sammensetningen av Schibsteds ledelse er umoderne, ikke fremme i skoene og «bad for business», sier Skartveit.

Uttalelsen kommer etter at Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen torsdag refset ledelsen for dårlig kvinnerekruttering.

annonse

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sendte onsdag kveld ut en epost til de ansatte i konsernet der han omtaler mangelen på mangfold i konserntoppen:

«Jeg vet at jeg og vi kunne ha gjort det bedre på mangfold, og flere av dere har påpekt det overfor meg. Fremover vil vi øke fokuset på mangfold og inkludering, og dette vil bli fulgt opp av divisjonsdirektørene, HR og fra konsernnivå».

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse