Del saken
 • 96
 •  
 •  
 •  
 •  

Alzheimers sykdom, den vanligste årsaken til demens, har opp til nå blitt antatt å starte i hjernen. Skadelige endringer i hjernevevet, som biokjemiske forandringer, proteinavleiringer eller celleforandringer, fører til nervecelledød. I en ny studie som ble publisert i Molecular Psychiatry 31. oktober, har det blitt forsket på om Alzheimers kan ha opphav også i andre deler av kroppen, skriver IFL Science. ‘

Et internasjonalt forskerteam undersøkte proteinet amyloid-beta, som bidrar til forkalkninger i hjernen. Teamet brukte to grupper med mus, der den ene gruppen bar på et gen som førte til at de produserte store mengder at dette proteinet. Da friske mus fra den andre gruppen ble forbundet fysisk til musene som produserte amyloid-beta, ble disse «smittet» av Alzheimer. Proteinet flyttet seg over til blodstrømmen hos de friske musene og førte til avleiringer i hjernene deres.

Amyloid-beta-proteinet produseres ikke bare i hjernen, men også i muskler, blodceller og blodårer. Tidligere har man antatt at det kun er proteinene produsert i hjernen som fører til Alzheimers. Denne studien viste at protein produsert andre steder også kan påvirke lidelsen. «Alzheimers er helt klart en sykdom i hjernen, men vi må ta hele kroppen med i betraktning for å forstå hvor den kommer fra og hvordan vi skal stoppe den» sier en av forskerne bak studien, professor Weihong Song fra University of British Columbia.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 96
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]