AP: Hackere angrep 195 nettsider tilknyttet Trump i 2013

Donald Trump, kona Melania Trump og familien etter seremonien der Trump ble innsatt som president i Washington 19. januar. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix

Nyhetsbyrået AP, som sammen med eksperter på datasikkerhet har gransket saken, skriver at dataangrepene kan ha blitt utført av hackere i Russland.

Trump Organization benekter at de aktuelle domenene er blitt kompromittert. Ifølge nyhetsbyrået ble den siste av adressene som hadde blitt utsatt for innbrudd, reparert først forrige uke – etter at AP kontaktet Trump-leiren om saken.

Etter det angivelige angrepet ble datamaskiner som besøkte de Trump-tilknyttede nettadressene, uvitende omdirigert til servere i St. Petersburg i Russland, skriver nyhetsbyrået lørdag.

Ifølge datasikkerhetseksperter inneholdt disse serverne skadelig programvare som vanligvis brukes til å stjele passord eller holde igjen filer for løsepenger. Det er uklart om noen av nettsidens besøkende ble utsatt for slikt.

Hvem hackerne var og hva slags motiv de hadde, er også et mysterium. Men oppdagelsen utgjør en ny omdreining i den russiske hackersaken, skriver AP. Inntil nå har den dreid seg mest om det amerikanske etterretningstjenester har slått fast var en russisk innsats for å svekke demokraten Hillary Clinton til fordel for Trump i presidentvalget.

Det er ikke kjent om hackerne som skal ha brutt seg inn i Trump-nettstedene er de samme som stjal eposter fra Demokratene og satte partiet i forlegenhet under innspurten av fjorårets valgkamp. Om de handlet på vegne av den russiske regjeringen, er også ukjent.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 10:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.