FILE - In this Jan. 19, 2017, file photo, then-President-elect Donald Trump and his wife Melania Trump and family wave at the conclusion of the pre-Inaugural "Make America Great Again! Welcome Celebration" at the Lincoln Memorial in Washington. Four years ago, well before the furor over allegations Moscow engaged in cybermeddling to help get Donald Trump elected, at least 195 web addresses belonging to Trump, his family or his business empire were hijacked by hackers who may have been operating out of Russia, The Associated Press has learned. The Trump Organization denied the domain names were ever compromised. But it was not until this week _ after the Trump camp was asked about it by the AP _ that the last of the tampered-with addresses were repaired. (AP Photo/David J. Phillip. File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nyhetsbyrået AP, som sammen med eksperter på datasikkerhet har gransket saken, skriver at dataangrepene kan ha blitt utført av hackere i Russland.

Trump Organization benekter at de aktuelle domenene er blitt kompromittert. Ifølge nyhetsbyrået ble den siste av adressene som hadde blitt utsatt for innbrudd, reparert først forrige uke – etter at AP kontaktet Trump-leiren om saken.

Etter det angivelige angrepet ble datamaskiner som besøkte de Trump-tilknyttede nettadressene, uvitende omdirigert til servere i St. Petersburg i Russland, skriver nyhetsbyrået lørdag.

Ifølge datasikkerhetseksperter inneholdt disse serverne skadelig programvare som vanligvis brukes til å stjele passord eller holde igjen filer for løsepenger. Det er uklart om noen av nettsidens besøkende ble utsatt for slikt.

Hvem hackerne var og hva slags motiv de hadde, er også et mysterium. Men oppdagelsen utgjør en ny omdreining i den russiske hackersaken, skriver AP. Inntil nå har den dreid seg mest om det amerikanske etterretningstjenester har slått fast var en russisk innsats for å svekke demokraten Hillary Clinton til fordel for Trump i presidentvalget.

Det er ikke kjent om hackerne som skal ha brutt seg inn i Trump-nettstedene er de samme som stjal eposter fra Demokratene og satte partiet i forlegenhet under innspurten av fjorårets valgkamp. Om de handlet på vegne av den russiske regjeringen, er også ukjent.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]