A Fatberg covers an 1852-built sewer at Westminster in in London, Monday, Sept. 25, 2017. British engineers are studying ways to dispose of yet another oversize “fatberg” threatening London’s sewers. Stuart White of Thames Water says the latest fat blob is located in a busy area beneath Chinatown near London’s famed Leicester Square. (AP Photo/Frank Augstein)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Britiske myndigheter erklærer seier over et 130 tonn tungt og 250 meter langt fettberg som i hele høst har blokkert Londons kloakksystem.

– Beistet er endelig beseiret, sier Alex Saunders i vannselskapet Thames Water til BBC.

Et 250 meter langt fettberg med en vekt på 130 tonn, bestående av størknet fett, våtservietter, bleier, olje og kondomer hadde siden september blokkert en kloakktunnel i Whitechapel i London. Kampen mot fettet tok ni uker. Arbeidet tok lengre tid enn antatt fordi det var oppstått skader på kloakkanlegget, forklarer Saunders.

Åtte ansatte var i sving med å fjerne siste rest av fettberget. Til slutt måtte de ta i bruk spader.

– Det var noe av det mest magevrengende arbeidet mange av dem hadde vært med på, sier Saunders.

Slike fettberg har også oppstått tidligere, men dette skal ha vært det største man har avdekket. Fettbergene oppstår fordi folk heller ut fett og olje i vasken og kaster ting i do som ikke hører til der, forklarer Thames Water.

Selskapet bruker rundt 1 million pund hver måned på å fjerne blokkeringer i hovedstadens kloakksystem.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]