Britiske myndigheter erklærer seier over gigantisk fettberg

Fettfjellet som stoppet kloakken i de viktorianske rørene ner Leicester Square i London. Foto: AP Photo/Frank Augstein

Britiske myndigheter erklærer seier over et 130 tonn tungt og 250 meter langt fettberg som i hele høst har blokkert Londons kloakksystem.

– Beistet er endelig beseiret, sier Alex Saunders i vannselskapet Thames Water til BBC.

Et 250 meter langt fettberg med en vekt på 130 tonn, bestående av størknet fett, våtservietter, bleier, olje og kondomer hadde siden september blokkert en kloakktunnel i Whitechapel i London. Kampen mot fettet tok ni uker. Arbeidet tok lengre tid enn antatt fordi det var oppstått skader på kloakkanlegget, forklarer Saunders.

Åtte ansatte var i sving med å fjerne siste rest av fettberget. Til slutt måtte de ta i bruk spader.

– Det var noe av det mest magevrengende arbeidet mange av dem hadde vært med på, sier Saunders.

Slike fettberg har også oppstått tidligere, men dette skal ha vært det største man har avdekket. Fettbergene oppstår fordi folk heller ut fett og olje i vasken og kaster ting i do som ikke hører til der, forklarer Thames Water.

Selskapet bruker rundt 1 million pund hver måned på å fjerne blokkeringer i hovedstadens kloakksystem.

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 4:18 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.