Ahmed Hussen, Minister of Immigration, Refugees and Citizenship, holds a news conference to update Canadians on the possible impacts of recent immigration-related decisions made by President Donald Trump, in Ottawa, Ontario, Sunday, Jan. 29, 2017. (Fred Chartrand /The Canadian Press via AP)
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Canada vil ønske nesten en million innvandrere velkomne i løpet av de neste tre tiårene, ifølge den flerårige strategien som ble presentert av den liberale regjeringen 1.november. Regjeringen hevder at deres plan representerer “de mest ambisiøse nivåene de siste årene”, melder CBC News. Målene for økonomiske innvandrere, flyktninger og familiemedlemmer ble fremlagt i House of Commons av innvandringsminister Ahmed Hussen.

“Vår regjering mener at nykommere spiller en viktig rolle i vårt samfunn,” sa Hussen. “Fem millioner kanadiere vil pensjonere seg innen 2035, og vi vil få færre personer som arbeider for å støtte eldre og pensjonister.” Han mente at innvandringen vil bidra til å kompensere for en aldrende demografisk utvikling. Han kalte den en historisk og ansvarlig plan og “den mest ambisiøse” i nyere historie.

«I 1971 var det 6,6 personer i arbeidsføralder for hver senior», sa Hussen, ifølge CNC News,» men i 2012 hadde forholdet gått ned til 4,2 og prognoser viser at det vil være 2 til 1 innen 2036, da nesten 100 prosent av befolkningsveksten vil være et resultat av innvandring; Den står for om lag 75 prosent i dag.»

Den canadiske innvandringsministeren mener ifølge CNC News at innvandring driver innovasjon og styrker økonomien. Han avviste påstander om at innvandrere forbruker Canadas ressurser og blir en byrde for samfunnet, og lovet å arbeide for raskere behandling av søknader om familiegjenforening.

Da nyheten ble lagt ut på CNC News sin nettside resulterte artikkelen i over 7500 kommentarer før kommentarfeltet ble stengt.

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]