Fire utlendinger bortført i Libya

Jagerfly utenfor Libya i 2011. Foto: REUTERS/U.S. Navy/Mass Communication Specialist Seaman Jared M. King/Handout

Fire utlendinger har blitt bortført av væpnede menn sør i Libya, ifølge en offisiell tjenestemann.

Tre av personene er tyrkere som jobbet med å bygge et kraftverk, ifølge nyhetsbyrået AFP. Nasjonaliteten til den fjerde personen var uklar. En lokal sikkerhetsoffiser sa det var en tysk ingeniør, mens firmaet som står bak byggingen av kraftverket, sier mannen er sørafrikaner.

– En bevæpnet gruppe har bortført fire arbeidstakere av forskjellige nasjonaliteter i Ubari sør for Tripoli, sier energiselskapet som overvåker byggeprosjektet.

Selskapet hevder mennene ble bortført klokken 11.30 lokal tid fredag.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet.

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 5:07 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.