Tokyo, Japan 20030524 Det populære ungdomsstrøket Shibuya i Tokyo i Japan. T.h. i bildet er NTBs journalist Trygve Mellvang. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kunstig intelligens-programmet (AI) framstår som en pratsom sju år gammel gutt og er nå dermed offisielt del av befolkningen i Tokyo-bydelen Shibuya. Det er første gang i Japan at kunstig intelligens inngår i et beboerregister, og trolig også første gang i verdenshistorien.

Valg av bydel er ikke tilfeldig. Shibuya er populært blant byens motebevisste og trendy innbyggere. Bydelen er også kjent for det verdensberømte fotgjengerfeltet omringet av store reklameskilt og svære skjermer, og som utstillingsvindu for Japans teknologiindustri.

Navnet Mirai betyr «framtid» på japansk, og AI-programmet framstår som en førsteklassing. Folk kommuniserer med Shibuya Mirai via tekst. Han kan svare på meldinger og foretar små endringer på selfie-bilder som han sender fra seg.

– Hans hobbyer består av å ta bilder og å observere folk. Og han elsker å snakke med folk. Snakk med ham om hva som helst, heter det i en uttalelse via Microsoft, som har deltatt i utviklingen av AI-programmet.

Det er ikke bare trivielle og morsomme ting som er formålet. Prosjektet har som mål å gjøre bydelens lokale administrasjon mer synlig og kjent for byens befolkning, og vil også fungere som en kanal der offentlig ansatte får mer kjennskap til innbyggernes meninger.

NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]