Mann i retten for drap og 13 års mishandling av kone og barn

På Trosterud, like ved avkjøringen fra E6, ble den 35 år gamle kvinnen knivdrept i juni 2016. Tirsdag starter rettssaken mot ektemannen i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En 43 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha knivdrept kona si utendørs på en gangvei på Trosterud i Oslo i juni i fjor.

Den 43 år gamle mannen er tiltalt for å ha knivstukket kvinnen flere ganger i halsen og ansiktet med en kniv. Kvinnen døde av forblødning.

Den 35 år gamle kvinnen ble knivstukket på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 14. juni 2016. Flere personer var vitne til knivstikkingen, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet. Han erkjente da å være gjerningspersonen.

Den tiltalte mannen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen var russisk borger.

Mishandling

Mannen er også tiltalt for mishandling av ektefellen og en datter i perioden fra 2003 til 2016.

Tiltalen lister opp hvordan mannen skal ha utført vold og kommet med trusler, krenkende utsagn og lagt begrensninger for ektefellens bevegelser.

En gang skal han ha kjøpt en flybillett til Russland til henne, kjørt sammen med henne til Oslo lufthavn og sagt at han skulle drepe henne om hun kom tilbake. Ifølge tiltalen har mannen slått, holdt og ristet henne, tatt kvelertak på henne, holdt en kniv mot halsen hennes, og kontrollert hvor hun var, hvem hun var sammen med og nektet henne å besøke venner.

Rettssak

Tiltalen omfatter også mishandling mot en datter. Hun skal blant annet ha blitt holdt fast, dyttet, kløpet og slått.

Tirsdag starter rettssaken i Oslo tingrett. Den skal pågå fram til 15. november.

Verken den tiltalte mannen eller drapsofferet var kjent fra politiet for tidligere saker, opplyste Oslo-politiet like etter drapet i fjor.

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 5:32 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.