Italian far-right wing party activists hold flares and a banner reading "All for the fatherland" during a march against the government-proposed reform of the citizenship procedures for the descendants of immigrants living in Italy, in Rome, Saturday, Nov. 4, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
annonse

Den såkalte Patriotmarsjen var opprinnelig planlagt å finne sted 28. oktober til minne om diktatoren Benito Mussolinis maktovertakelse i Italia i 1922.

Men politiet forbød marsjen på denne dagen på instruks fra innenriksdepartementet. I stedet fikk høyreekstremistene holde sin markering lørdag, på tross av motstand fra en rekke politikere – deriblant Romas ordfører Virginia Raggi.

Rundt 400 politifolk var satt til å bevokte marsjen, mens helikoptre sirklet over byen, melder nyhetsbyrået Ansa.

Politiet hadde planlagt for rundt 2.000 demonstranter, men bare halvparten møtte opp. Nyfascistene ropte slagord om nasjonal stolthet og krevde at innvandrere deporteres.

Motdemonstrasjoner var forbudt, og marsjen gikk i stor grad fredelig for seg.

NTB-DPA

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]