Nyfascister marsjerte i Roma

Aktivister fra ytre høyre bar på et banner med påskriften «Alt for fedrelandet» under demonstrasjonen i Roma lørdag. De protesterte blant annet mot regjeringens forslag om en reform av statsborgerskapsreglene for innvandrere. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTN NTB scanpix

Den såkalte Patriotmarsjen var opprinnelig planlagt å finne sted 28. oktober til minne om diktatoren Benito Mussolinis maktovertakelse i Italia i 1922.

Men politiet forbød marsjen på denne dagen på instruks fra innenriksdepartementet. I stedet fikk høyreekstremistene holde sin markering lørdag, på tross av motstand fra en rekke politikere – deriblant Romas ordfører Virginia Raggi.

Rundt 400 politifolk var satt til å bevokte marsjen, mens helikoptre sirklet over byen, melder nyhetsbyrået Ansa.

Politiet hadde planlagt for rundt 2.000 demonstranter, men bare halvparten møtte opp. Nyfascistene ropte slagord om nasjonal stolthet og krevde at innvandrere deporteres.

Motdemonstrasjoner var forbudt, og marsjen gikk i stor grad fredelig for seg.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 8:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.