Østerriksk partileder går av etter overgrepsanklager

Peter Pilz trekker seg fra sine politiske verv etter at det lørdag ble kjent at han anklages for å ha befølt en kvinnelig politiker under en konferanse i 2013. I bildet er også Sebastian Kurz, leder for det konservative partiet ÖVP (venstre) og Heinz-Christian Strache fra det ytre høyrepartiet FPÖ. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Ifølge den ukentlige avisen Der Falter skjedde overgrepet under en konferanse for politikere i 2013. Pilz skal ha vært full og befølt et ungt medlem av det konservative Europeiske folkepartiet.

– Hendene hans var overalt, sa kvinnen til Der Falter. Hun framholder at to andre konferansedeltakere måtte dra ham vekk fra henne.

62-åringen sa under en pressekonferanse lørdag at han selv ikke kan huske hendelsen, men at han tar anklagene veldig seriøst.

– Jeg er veldig lei for det, uten at jeg vet alle detaljer, sa Pilz. Han anerkjente at det er mulig at anklagene stemmer.

Fredag meldte flere medier at Pilz’ tidligere assistent i nasjonalforsamlingen anklaget ham for seksuell trakassering. Disse anklagene avviser han blankt.

Pilz var en av grunnleggerne for det Grønne partiet i Østerrike i 1986. I juli sluttet han i partiet fordi han mente de ikke tok grep i flyktningkrisen. Deretter lanserte han sitt eget kandidatur til nasjonalforsamlingen med bevegelsen Peter Pilz’ liste, en samling av intellektuelle, kunstnere og entreprenører. Bevegelsen fikk åtte seter i nasjonalforsamlingen under valget i oktober.

Pilz føyer seg i rekken av menn i lederstillinger verden over som anklages for seksuell trakassering og overgrep. Det hele startet med anklagene mot den kjente Hollywood-filmprodusenten Harvey Weinstein i oktober.

NTB-DPA-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 4, 2017 @ 3:55 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.