Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Catalonias avsatte regionpresident Carles Puigdemont lover å samarbeide med belgiske myndigheter etter at Spania har utstedt internasjonal arrestordre mot ham.

Han avviser i et intervju med belgisk fjernsyn at han ikke gjemmer seg for «ekte rettferdighet», men fra det han kaller et «opplagt politisert» spansk rettsvesen. Puigdemont sier han frykter at han ikke blir garantert rettferdig rettssak i Spania.

I samme intervju med RTBF sier Puigdemont at han stiller seg tilgjengelig for belgisk påtalemyndighet.

Kjennelsen fra Spania kom fredag kveld. Belgisk påtalemyndighet opplyste da at avhør av Puigdemont kan komme til å skje i løpet av de kommende dagene.

– Vi kommer til å studere den og overlate den til en forhørsdommer. Det kan skje i morgen, dagen etter eller til og med mandag, sa den føderale påtalemyndighetens talsmann Eric Van Der Sijpt fredag kveld, og tilføyde:

– Vi har ikke noe hastverk.

Den belgiske avisen Le Soir skriver at Puigdemont og de fire andre regionministrene som oppholder seg i Belgia og som også er omfattet av arrestordren, skal få opplest sine rettigheter innen kort tid. De fem vil derfor bli innkalt til møte innen ett døgn. Hvis de samarbeider med belgisk påtalemyndighet, vil utlevering til Spania skje raskt, skriver avisen.

Dersom de motsetter seg samarbeid, må en beslutning om utlevering fattes innen 60 dager, skriver den belgiske avisen videre.

De fem katalanske politikerne er ettersøkt i Spania for blant annet opprør, oppvigleri og underslag i forbindelse med forsøket på løsrive regionen Catalonia fra Madrids styre.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]