Oslo 20171012. Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut fra hjemmet sitt tidlig torsdag morgen. Jensen legger frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2018 for Stortinget klokken 10. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regjeringen foreslår å fjerne dagens regel om at man må være ansatt et sted i tolv måneder for å få pensjon.

Dette er et av forslagene som fremgår i et høringsutkast fra Finansdepartementet som VG har fått tilgang til.

Ved å fjerne tolvmånedersgrensen vil en ny pensjonsordning være godt tilpasset arbeidstakere med hyppige jobbytter, argumenteres det i utkastet.

Dersom dette forslaget blir vedtatt, vil det gi arbeidsgiverne en kostnadsøkning på 300 millioner kroner, ifølge VG.

Departementet foreslår videre at arbeidstakere skal ha rett til å samle sin pensjonskapital på sin egen pensjonskonto i arbeidsgivers pensjonsordning. Denne kan enten inngå i arbeidsgivers pensjonsordning, eller opprettes hos en pensjonsleverandør arbeidstaker selv velger. Dette blir i så fall første gang arbeidstakere selv kan bestemme at pensjonspengene skal kunne forvaltes av en annen leverandør enn den arbeidsgiveren har valgt.

Ifølge høringsutkastet kan dette forslaget gi inntil 800 millioner kroner i reduserte administrasjonskostnader.

Finansdepartementet jobber med forslagene nå. Et endelig forslag vil sendes ut på høring før det eventuelt fremmes for Stortinget.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]