FILE - In this Friday, Jan. 15, 2016 file photo, people pass a banner reading 'STOP EBOLA' forming part of Sierra Leone's Ebola free campaign in the city of Freetown, Sierra Leone. Fraud by Red Cross workers and others wasted more than $6 million meant to fight the deadly Ebola outbreak in West Africa, the organization confirmed Saturday, Nov. 4, 2017. The revelations follow an internal investigation of how money was handled during the 2014-2016 epidemic that killed more than 11,000 people in Sierra Leone, Liberia and Guinea. (AP Photo/Aurelie Marrier d'Unienville, file)
Del saken
  • 221
  •  
  •  

Funnene ble presentert lørdag etter en intern gransking av pengebruken under krisen som krevde over 11.000 menneskeliv i Sierra Leone, Liberia og Guinea fra 2014 til 2016.

Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC) sier den er opprørt over funnene og vil stille involverte ansatte til ansvar.

Den internasjonale nødhjelpsinnsatsen i møte med epidemien kom seint i gang. Da bistandspengene først kom inn, ble de ofte utbetalt raskt på grunn av hastverket med å få kjøpt utstyr og sende hjelpearbeiderne ut i felten.

Opptil 2 millioner dollar kan ha forsvunnet som følge av det som antas å være et hemmelig samarbeid mellom Røde Kors-arbeidere og ansatte i en bank i Sierra Leone, opplyser IFRC.

Overfakturering og falske fakturaer fra en tollklareringstjeneste i Guinea kostet organisasjonen 1,2 millioner dollar. I Liberia har interngranskingen avdekket bevis for bedrageri knyttet til overprising av nødhjelpsmateriell og lønnsutgifter. Tapet anslås til 2,7 millioner dollar.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 221
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]