Troll, Antarktis 20150211. Blåisen i Antarktis er tusenvis av år gammel. Klimaendringene gjør at mer is havner i sjøen hvor den smelter, noe som kan føre til høyere vannstand. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tusener av mennesker har lørdag planlagt å protestere mot neste ukes klimatoppmøte i Bonn i Tyskland.

Omkring 1.000 mennesker har planlagt å sykle de 36 kilometerne fra Köln til Bonn for å protestere mot klimasamtalene, ifølge det tyske politiet.

Samtidig er det ventet rundt 9.000 mennesker i Bonn klokken 12. De to gruppene vil senere slås sammen før en av protestlederne skal holde en tale i nærheten av der klimatoppmøtet skal finne sted.

Protestantene omfatter flere ulike organisasjoner, miljøpartier, arbeiderforeninger og antiglobaliseringsgrupper.

Gjennomføringen av Parisavtalen blir et hovedtema når klimaforhandlere fra hele verden møtes til uka. Klimaavtalen, som ble undertegnet av 196 land for to år siden, er under press fordi president Donald Trump har besluttet å trekke USA fra avtalen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]