Illustrasjonsbilde. REUTERS/Osman Orsal
annonse
annonse

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu opplyser at han har diskutert «vanskelige saker» i et uformelt møte med sin tyske motpart Sigmar Gabriel.

Lørdagens møte var ikke kunngjort på forhånd, men ble bekreftet av begge parter.

Det tyske utenriksdepartementet bare bekrefter i en melding på Twitter at møtet har funnet sted i Antalya, men uten å gi detaljer om hva som ble sagt. Cavusoglu har på sin Twitter-konto omtalt møtet som uformelt, og skriver at han diskuterte «vanskelige saker og gjensidige forventninger» med Gabriel.

annonse

Bilder viser de to mennene i dressjakker, men uten slips, under blå himmel i Cavusoglus hjemregion.

Dette var første gang Cavusoglu og Gabriel har møtt hverandre siden spenningsnivået mellom de to landene nådde sitt høyeste nivå i forkant av det tyske valget 24. september.

Tyrkiske myndigheter har etter fjorårets kuppforsøk i Tyrkia fengslet flere tyske statsborgere, noe som har skapt knute på tråden mellom Berlin og Ankara.

Lørdagens møte fant sted etter at Tyrkia har løslatt flere menneskerettighetsaktivister, blant dem en tysk statsborger, anklaget for å ha støttet en terroristorganisasjon. En annen tysk statsborger er i en separat sak løslatt fra tyrkisk varetekt.

annonse

Fortsatt sitter ni tyske statsborgere i tyrkisk forvaring, blant dem Die Welts korrespondent Deniz Yucel som ble pågrepet i februar, og den tyske journalisten Mesale Tolu.

Etter kuppforsøket i juli 2016 har 50.000 mennesker blitt pågrepet eller fengslet i Tyrkia etter å ha blitt anklaget for å ha bånd til Fethullah Gülen og hans bevegelse, som myndighetene mener sto bak kuppforsøket.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon