Illustrasjonsbilde. REUTERS/Osman Orsal
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu opplyser at han har diskutert «vanskelige saker» i et uformelt møte med sin tyske motpart Sigmar Gabriel.

Lørdagens møte var ikke kunngjort på forhånd, men ble bekreftet av begge parter.

Det tyske utenriksdepartementet bare bekrefter i en melding på Twitter at møtet har funnet sted i Antalya, men uten å gi detaljer om hva som ble sagt. Cavusoglu har på sin Twitter-konto omtalt møtet som uformelt, og skriver at han diskuterte «vanskelige saker og gjensidige forventninger» med Gabriel.

Bilder viser de to mennene i dressjakker, men uten slips, under blå himmel i Cavusoglus hjemregion.

Dette var første gang Cavusoglu og Gabriel har møtt hverandre siden spenningsnivået mellom de to landene nådde sitt høyeste nivå i forkant av det tyske valget 24. september.

Tyrkiske myndigheter har etter fjorårets kuppforsøk i Tyrkia fengslet flere tyske statsborgere, noe som har skapt knute på tråden mellom Berlin og Ankara.

Lørdagens møte fant sted etter at Tyrkia har løslatt flere menneskerettighetsaktivister, blant dem en tysk statsborger, anklaget for å ha støttet en terroristorganisasjon. En annen tysk statsborger er i en separat sak løslatt fra tyrkisk varetekt.

Fortsatt sitter ni tyske statsborgere i tyrkisk forvaring, blant dem Die Welts korrespondent Deniz Yucel som ble pågrepet i februar, og den tyske journalisten Mesale Tolu.

Etter kuppforsøket i juli 2016 har 50.000 mennesker blitt pågrepet eller fengslet i Tyrkia etter å ha blitt anklaget for å ha bånd til Fethullah Gülen og hans bevegelse, som myndighetene mener sto bak kuppforsøket.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]