Nærmer seg regjering mellom østerrikske høyrepartier

Sebastian Kurz (OEVP) og Heinz-Christian Strache (FPOE), 25. oktober, 2017.

Nå omtaler den østerrikske konservative partilederen Sebastian Kurz det høyreorienterte innvandringkritiske Frihetspartiet som “koalisjonspartner” og ikke lengre som “forhandlingspartner”, skriver Kurier, som mener at det gode forholdet mellom de to vinnerne under det nylig avholdte parlamentsvalget er i ferd med å nå nye høyder. De to høyre-partiene har flertall sammen i den østerrikske nasjonalforsamlingen, og forhandler nå om en felles regjering.

Det var i forbindelse med et møte i Wiens Palais Niederösterreich 3. november at den kristendemokratiske partilederen snakket om «koalisjonspartnere», skriver Kurier. Etter møtet presenterte partilederne deres felles rammeverk for et fremtidig samarbeid.

Blant hovedpunktene var skattelettelser, reduksjon av sosiale fordeler for utlendinger og en strengere straffelov. Begge partiene ønsker ifølge den østerrikske avisen mer politi til stede på offentlige steder og å opprettholde grensekontrollen. De to partiene vil ha en ventetid på fem år før utlendinger kan motta velferdsgoder som barnetrygd. De vil ha mer bruk av «direkte demokrati».

Til tross for løfte om massive skattekutt vil de to partiene ikke overskride et strukturelt budsjettunderskudd på 0,5 prosent – i det minste på lang sikt.


Publisert: nov 5, 2017 @ 9:15 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.