Foreign Minister and leader of the Austrian People's Party, OEVP, Sebastian Kurz, and Heinz-Christian Strache, chairman of the right-wing Freedom Party, FPOE, from left, hold a joint news conference after the first round of talks for forming a new coalition government in Vienna, Austria, Wednesday, Oct. 25, 2017. (AP Photo/Ronald Zak)
annonse
annonse

Nå omtaler den østerrikske konservative partilederen Sebastian Kurz det høyreorienterte innvandringkritiske Frihetspartiet som “koalisjonspartner” og ikke lengre som “forhandlingspartner”, skriver Kurier, som mener at det gode forholdet mellom de to vinnerne under det nylig avholdte parlamentsvalget er i ferd med å nå nye høyder. De to høyre-partiene har flertall sammen i den østerrikske nasjonalforsamlingen, og forhandler nå om en felles regjering.

Det var i forbindelse med et møte i Wiens Palais Niederösterreich 3. november at den kristendemokratiske partilederen snakket om «koalisjonspartnere», skriver Kurier. Etter møtet presenterte partilederne deres felles rammeverk for et fremtidig samarbeid.

Blant hovedpunktene var skattelettelser, reduksjon av sosiale fordeler for utlendinger og en strengere straffelov. Begge partiene ønsker ifølge den østerrikske avisen mer politi til stede på offentlige steder og å opprettholde grensekontrollen. De to partiene vil ha en ventetid på fem år før utlendinger kan motta velferdsgoder som barnetrygd. De vil ha mer bruk av «direkte demokrati».

annonse

Til tross for løfte om massive skattekutt vil de to partiene ikke overskride et strukturelt budsjettunderskudd på 0,5 prosent – i det minste på lang sikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon