Politiet i Berlin kan være infiltrert av kriminelle, arabiske gjenger

Julian Stratenschulte/dpa via AP

To av partiene fra Merkels nye Jamaica-koalisjon har kalt inn til ekstraordinært møte i kjølvannet av anklager om at organiserte arabiske gjenger kan ha infiltrert politistyrken i den tyske hovedstaden, dette ifølge Die Welt.

Berlin skal den siste tiden ha sett en økning i organisert kriminalitet, fremst utført av migranter. Området rundt t-banestasjonen på Alexanderplatz skal være særlig rammet.

Medlemmer fra det kristendemokratiske CDU og det liberalistiske FDP har ytret alvorlige bekymringer etter at de skal ha fått høre et lekket lydopptak fra Berlins politiakademi som kan indikere at slektninger av organiserte kriminelle er blitt politibetjenter.

Talsperson for CDU, Bukard Dregger, sier at Berlins minister for interne affærer, Andreas Geisel, er nødt til å ta anklagene alvorlig.

– Vi krever et ekstraordinært møte ved Internkomitéen rundt den negative utviklingen ved Politiakademiet, sa Dregger til Die Welt.

Lydopptaket skal også ha avdekket at politibetjentene av migrantbakgrunn har store vanskeligheter med å lese og skrive på tysk.


Publisert: nov 6, 2017 @ 7:12 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.