Police officers seach a residential building opposite the German-Speaking Islamic Circle Hildesheim mosque in Hildesheim, Germany, Tuesday, Nov. 8, 2016. German security authorities arrested five men Tuesday on allegations they aided the Islamic State group in Germany, recruiting members and providing financial and logistical help. (Julian Stratenschulte/dpa via AP)
Del saken
 • 305
 •  
 •  
 •  
 •  

To av partiene fra Merkels nye Jamaica-koalisjon har kalt inn til ekstraordinært møte i kjølvannet av anklager om at organiserte arabiske gjenger kan ha infiltrert politistyrken i den tyske hovedstaden, dette ifølge Die Welt.

Berlin skal den siste tiden ha sett en økning i organisert kriminalitet, fremst utført av migranter. Området rundt t-banestasjonen på Alexanderplatz skal være særlig rammet.

Medlemmer fra det kristendemokratiske CDU og det liberalistiske FDP har ytret alvorlige bekymringer etter at de skal ha fått høre et lekket lydopptak fra Berlins politiakademi som kan indikere at slektninger av organiserte kriminelle er blitt politibetjenter.

Talsperson for CDU, Bukard Dregger, sier at Berlins minister for interne affærer, Andreas Geisel, er nødt til å ta anklagene alvorlig.

– Vi krever et ekstraordinært møte ved Internkomitéen rundt den negative utviklingen ved Politiakademiet, sa Dregger til Die Welt.

Lydopptaket skal også ha avdekket at politibetjentene av migrantbakgrunn har store vanskeligheter med å lese og skrive på tysk.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 305
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]