Tryggere, men tristere, julemarkeder i Berlin

Bildet er tatt 21. desember 2016, etter terrorangrepet mot julemarkedet i Berlin. AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

 

Nordmenn som reiser til Berlin for å få julestemning vil sannsynligvis ikke oppleve den samme stemningen som tidligere år. Vi lever i en tid med trusler om terror. Det setter nå sitt preg på den tyske hovedstaden, der kraftige murblokker er plassert, og vil bli plassert, rundt mange offentlige plasser i Berlin for å forhindre at terrorister kjører med kjøretøy inn i folkemengder.

Bybildet har forandret seg i sentrum av Berlin pga. de massive betongblokkene.

(Foto: privat)

Ifølge Berliner Zeitung vil både Potsdamer Platz, og julemarkedene i Spandau, Breitscheidplatz, Alexanderplatz og Schloss Charlottenburg snart være utstyrt med murblokker, som vil minne byens befolkning og turister om terrorangrepet på julemarkedet på Breitscheidplatz i sentrum av Berlin, nær den berømte ruinen etter Gedächniskirche i fjor.

Tyskerne har terrorangrepet 16.desember i fjor, der en lastebil ble kjørt inn i folkemassen på Breitscheidplatz og 12 personer ble drept og 55 såret, friskt i minne. Myndighetene i Berlin vil ikke risikere at noe liknende skal skje igjen. I år kan du derfor relativt trygt reise til Berlin for å nyte julestemningen, men helt som før blir den nok ikke.

Her er flere betongblokker som skal plasseres ut forskjellige stedet i sentrum av Berlin. I bakgrunnen er Gedächniskirche på Breitscheidplatzt i Berlin.

(Foto: privat)

 

 


Publisert: nov 5, 2017 @ 7:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.