(FILES) This file photo taken on December 21, 2016 shows a fallen Christmas tree and debris on the site of the Berlin Christmas market attack near the Kaiser-Wilhelm-Gedaechtniskirche (Kaiser Wilhelm Memorial Church). A special investigator commissioned by the Berlin Senate will present his final report on October 12, 2017 on the case and on possible mistakes of the police. Amri had killed 12 people with a truck at a Berlin Christmas market on December 19, 2016. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Del saken
 • 135
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Nordmenn som reiser til Berlin for å få julestemning vil sannsynligvis ikke oppleve den samme stemningen som tidligere år. Vi lever i en tid med trusler om terror. Det setter nå sitt preg på den tyske hovedstaden, der kraftige murblokker er plassert, og vil bli plassert, rundt mange offentlige plasser i Berlin for å forhindre at terrorister kjører med kjøretøy inn i folkemengder.

Bybildet har forandret seg i sentrum av Berlin pga. de massive betongblokkene.

(Foto: privat)

Ifølge Berliner Zeitung vil både Potsdamer Platz, og julemarkedene i Spandau, Breitscheidplatz, Alexanderplatz og Schloss Charlottenburg snart være utstyrt med murblokker, som vil minne byens befolkning og turister om terrorangrepet på julemarkedet på Breitscheidplatz i sentrum av Berlin, nær den berømte ruinen etter Gedächniskirche i fjor.

Tyskerne har terrorangrepet 16.desember i fjor, der en lastebil ble kjørt inn i folkemassen på Breitscheidplatz og 12 personer ble drept og 55 såret, friskt i minne. Myndighetene i Berlin vil ikke risikere at noe liknende skal skje igjen. I år kan du derfor relativt trygt reise til Berlin for å nyte julestemningen, men helt som før blir den nok ikke.

Her er flere betongblokker som skal plasseres ut forskjellige stedet i sentrum av Berlin. I bakgrunnen er Gedächniskirche på Breitscheidplatzt i Berlin.

(Foto: privat)

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 135
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]