Antall migranter som har kommet til Hellas fra Tyrkia har økt med 200 prosent

Den greske innvandringsministeren Yiannis Mouzalas snakker her med sinte migranter som sperret inngangen til Hellinikon-leiren i Aten i protest mot dårlige forhold i leiren, 6. februar, 2017

Den greske innvandringsministeren, Yiannis Mouzalas beskriver overfor den greske avisen  Ekathimerini økningen i antall migranter som en spesialfase. I juli kom 87 migranter om dagen, mens i august hadde antallet økt til 156 per dag, for så å øke videre til 214 per dag i september og oktober. Siden august har antallet økt med 200 prosent relativt til samme tid i fjor.

Mouzalas beskriver forholdene i den velfylte migrantleiren i Lesbos som “svært dårlig”.

Ministeren vektlegger betydningen av repatriering.

– Vi vil at flere skal bli returnert fordi det vil gjenopprette orden i sakene, sa Mouzalas.

Samtidig, ifølge The Times har antall migranter fra Marokko til Spania økt og mens antall migranter fra Libya til Italia har falt. Antall migranter til Spania fra Marokko har økt med 200 prosent, mens tilsvarende for Italia er en tilbakegang på 70 prosent.

Fallet i antall migranter fra Libya til Italia kommer i kjølvannet av en opptrapping fra den libyske kystvaktens side. Kystvakten har økt kapasiteten og fått trening av Italienerne.


Publisert: nov 6, 2017 @ 11:29 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.