Greek Immigration Minister Yiannis Mouzalas (C) talks with angry migrants who barred entry to the Hellinikon camp in Athens in protest at poor living conditions on February 6, 2017. The demonstration broke out at the former Hellinikon airport's camp near Athens, which houses hundreds of predominantly Afghan migrants who had announced a hunger strike hours earlier. A disused Olympic park, Hellinikon houses over 1,500 migrants who say the run-down stadiums are unsuited to long-term habitation. At the start of the major influx in 2015, Afghans were originally viewed as refugees and allowed to continue their journey from Greece to other countries in Europe. But many now face deportation -- despite growing insecurity that saw civilian casualties in Afghanistan hit a record high in 2016 -- after a disputed deal between EU and Kabul to send migrants back. / AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den greske innvandringsministeren, Yiannis Mouzalas beskriver overfor den greske avisen  Ekathimerini økningen i antall migranter som en spesialfase. I juli kom 87 migranter om dagen, mens i august hadde antallet økt til 156 per dag, for så å øke videre til 214 per dag i september og oktober. Siden august har antallet økt med 200 prosent relativt til samme tid i fjor.

Mouzalas beskriver forholdene i den velfylte migrantleiren i Lesbos som “svært dårlig”.

Ministeren vektlegger betydningen av repatriering.

– Vi vil at flere skal bli returnert fordi det vil gjenopprette orden i sakene, sa Mouzalas.

Samtidig, ifølge The Times har antall migranter fra Marokko til Spania økt og mens antall migranter fra Libya til Italia har falt. Antall migranter til Spania fra Marokko har økt med 200 prosent, mens tilsvarende for Italia er en tilbakegang på 70 prosent.

Fallet i antall migranter fra Libya til Italia kommer i kjølvannet av en opptrapping fra den libyske kystvaktens side. Kystvakten har økt kapasiteten og fått trening av Italienerne.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]