Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 323
 •  
 •  
 •  
 •  

Kostnadene for Malmøs hjemløse stiger voldsomt. Bare i år har kommunen kjøpt akutte soveplasser til hjemløse på hoteller og vandrerhjem for 471 000 svenske kroner hver eneste dag, i løpet av årets første ni måneder, skriver Sydsvenskan.

Malmø kommune kartlegger hjemløshet i byen hver oktober. I fjor økte antallet hjemløse med 30 prosent, 1740 voksne og 887 barn hadde da ikke en fast bolig. Årets kartlegging viser en større stigning. Nå er 1752 voksne og 1070 barn hjemløse, hvilket betyr at en og en halv prosent av byens barn levde som hjemløse i oktober i år.

– Det er mest bekymringsfullt at antallet hjemløse barn øker. Det er uakseptabelt, sier kommunalråd Sedat Arif (S)

I tillegg til dyre hotell- og vandrerhjemplasser må kommunen kjøpe inn midlertidige modulboliger. En stor modulpark, på Mobilias parkering, koster 33,8 millioner svenske kroner. Kommunen har også satset på å bygge opp et anlegg med 133 leiligheter på tomten til et gammelt bygg som må rives først. Boligeieren, et selskap fra Kypros, har skrevet under på en 20-års leiekontrakt verdt 340 millioner svenske kroner. Ifølge Sydsvenskan har ikke avtalen vært oppe til forhandlinger eller vært konkurranseutsatt på forhånd.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 323
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]