In this picture taken on September 25, 2017 and provided by Rojava Photo, Syrian Kurds citizens wave their parties and Kurdistan flags as they tour by their cars celebrating after the Iraqi Kurds in Erbil held the independence referendum, in Qamishli, north Syria. While Iraq’s Kurds have sparked confrontation with their drive for independence, Kurds in Syria are making major advances toward their more modest goal, entrenching their self-rule.(Baderkhan Ahmed, Rojava Photo via AP)
annonse
annonse

Etter folkeavstemningen om et uavhengig Kurdistan 25. september har irakiske styrker satt i gang flere militære offensiver for å få kontroll på kurdiskdominerte områder. Offensivene, som irakiske myndigheter omtaler som «opprydningsoperasjoner», har krevd mange ofre.

Nå ønsker selvstyremyndighetene i irakisk Kurdistan å prøve å roe ned situasjonen. Den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani uttaler mandag at han vil ha dialog med irakiske myndigheter for å unngå flere militære konfrontasjoner.

– Vi ønsker en våpenhvile og oppfordrer Bagdad til å delta i dialog, sier Barzani.

annonse

Den omstridte folkeavstemningen endte ifølge kurdiske myndigheter med at nær 93 prosent sa ja til et uavhengig Kurdistan.

Folkeavstemningen er erklært ulovlig av irakiske myndigheter.

NTB-DPA

(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon