In this picture taken on September 25, 2017 and provided by Rojava Photo, Syrian Kurds citizens wave their parties and Kurdistan flags as they tour by their cars celebrating after the Iraqi Kurds in Erbil held the independence referendum, in Qamishli, north Syria. While Iraq’s Kurds have sparked confrontation with their drive for independence, Kurds in Syria are making major advances toward their more modest goal, entrenching their self-rule.(Baderkhan Ahmed, Rojava Photo via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter folkeavstemningen om et uavhengig Kurdistan 25. september har irakiske styrker satt i gang flere militære offensiver for å få kontroll på kurdiskdominerte områder. Offensivene, som irakiske myndigheter omtaler som «opprydningsoperasjoner», har krevd mange ofre.

Nå ønsker selvstyremyndighetene i irakisk Kurdistan å prøve å roe ned situasjonen. Den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani uttaler mandag at han vil ha dialog med irakiske myndigheter for å unngå flere militære konfrontasjoner.

– Vi ønsker en våpenhvile og oppfordrer Bagdad til å delta i dialog, sier Barzani.

Den omstridte folkeavstemningen endte ifølge kurdiske myndigheter med at nær 93 prosent sa ja til et uavhengig Kurdistan.

Folkeavstemningen er erklært ulovlig av irakiske myndigheter.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]