In this picture taken on September 25, 2017 and provided by Rojava Photo, Syrian Kurds citizens wave their parties and Kurdistan flags as they tour by their cars celebrating after the Iraqi Kurds in Erbil held the independence referendum, in Qamishli, north Syria. While Iraq’s Kurds have sparked confrontation with their drive for independence, Kurds in Syria are making major advances toward their more modest goal, entrenching their self-rule.(Baderkhan Ahmed, Rojava Photo via AP)

Etter folkeavstemningen om et uavhengig Kurdistan 25. september har irakiske styrker satt i gang flere militære offensiver for å få kontroll på kurdiskdominerte områder. Offensivene, som irakiske myndigheter omtaler som «opprydningsoperasjoner», har krevd mange ofre.

annonse

Nå ønsker selvstyremyndighetene i irakisk Kurdistan å prøve å roe ned situasjonen. Den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani uttaler mandag at han vil ha dialog med irakiske myndigheter for å unngå flere militære konfrontasjoner.

– Vi ønsker en våpenhvile og oppfordrer Bagdad til å delta i dialog, sier Barzani.

Den omstridte folkeavstemningen endte ifølge kurdiske myndigheter med at nær 93 prosent sa ja til et uavhengig Kurdistan.

Folkeavstemningen er erklært ulovlig av irakiske myndigheter.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.