Iraks kurdiske regjering åpner for dialog etter omstridt folkeavstemning

Kurdiske separatister under folkevalget 25. september. Foto: Baderkhan Ahmed/Rojava Photo/AP/NTB scanpix

Etter folkeavstemningen om et uavhengig Kurdistan 25. september har irakiske styrker satt i gang flere militære offensiver for å få kontroll på kurdiskdominerte områder. Offensivene, som irakiske myndigheter omtaler som «opprydningsoperasjoner», har krevd mange ofre.

Nå ønsker selvstyremyndighetene i irakisk Kurdistan å prøve å roe ned situasjonen. Den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani uttaler mandag at han vil ha dialog med irakiske myndigheter for å unngå flere militære konfrontasjoner.

– Vi ønsker en våpenhvile og oppfordrer Bagdad til å delta i dialog, sier Barzani.

Den omstridte folkeavstemningen endte ifølge kurdiske myndigheter med at nær 93 prosent sa ja til et uavhengig Kurdistan.

Folkeavstemningen er erklært ulovlig av irakiske myndigheter.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 6, 2017 @ 4:38 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.