Oslo 20171020. Ny forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De fem nordiske landene har skrevet under en avtale om utveksling av radardata. Det skjedde under et forsvarsministermøte i Helsingfors mandag.

Utveksling av radardata gir oversikt over aktivitet i luftrommet og skal bygge videre på systemer som allerede eksisterer, ifølge forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

– De nordiske landene vil på denne måten få et bedre totalbilde over hva som skjer i luftrommet i vår region, påpeker han.

Forsvarsministeren sier dialogen i det nordiske forsvarssamarbeidet Nordefco er styrket de senere årene.

– Alle nordiske land tilpasser sine forsvar til en ny sikkerhetspolitisk tid, og forsvarsbudsjettene i våre land øker. Dette er positivt og nødvendig – og gir økt sikkerhet i Norden, sier Bakke-Jensen.

Tirsdag møtes forsvarsministrene i de nordiske og de baltiske landene samt Storbritannia, Tyskland, Nederland og Polen til nye samtaler. Den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis vil også delta på møtet i det som kalles Northern Group.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]