Nye drapstrusler mot Charlie Hebdo

AFP PHOTO / Eric Feferberg

Bakgrunnen for truslene denne gangen er en tegning av den sveitsiske muslimske akademikeren Tariq Ramadan, som er blitt beskyldt for voldtekt.

På forsiden av bladets siste utgave er Ramadan tegnet med en stor ereksjon og teksten «jeg er islams sjette søyle». Ledelsen i Charlie Hebdo har anmeldt truslene, og en kilde i den franske påtalemyndigheten bekrefter at de blir etterforsket.

Bladets redaktør, Laurent Sourisseau, sier redaksjonen har fortsatt å motta trusler og hatmail etter terroraksjonen i 2015.

– Noen ganger topper det seg når vi mottar eksplisitte dødstrusler på sosiale medier, forteller han.

– Det er alltid vanskelig å vite om dette er seriøse trusler eller ikke. Men som prinsipp tar vi dem alltid på alvor og anmelder dem.

Charlie Hebdo har en svært religionskritisk profil, og opp gjennom årene har bladet trykket en lang rekke tegninger som har provosert kristne og muslimer.

Tariq Ramadan, som er professor i orientalske studier ved Oxford-universitetet, er blitt beskyldt for voldtekt av to kvinner i kjølvannet av de mange overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein i USA. Selv avviser han anklagene.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 7, 2017 @ 7:31 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.