A journalist reads on January 3, 2017 in Paris a special issue of French satirical newspaper Charlie Hebdo to be released in newstands on January 4, almost two years after the January 7, 2015 attack on the offices of the weekly which left 11 dead. / AFP PHOTO / Eric Feferberg
Del saken
  •  
  •  
  •  

Bakgrunnen for truslene denne gangen er en tegning av den sveitsiske muslimske akademikeren Tariq Ramadan, som er blitt beskyldt for voldtekt.

På forsiden av bladets siste utgave er Ramadan tegnet med en stor ereksjon og teksten «jeg er islams sjette søyle». Ledelsen i Charlie Hebdo har anmeldt truslene, og en kilde i den franske påtalemyndigheten bekrefter at de blir etterforsket.

Bladets redaktør, Laurent Sourisseau, sier redaksjonen har fortsatt å motta trusler og hatmail etter terroraksjonen i 2015.

– Noen ganger topper det seg når vi mottar eksplisitte dødstrusler på sosiale medier, forteller han.

– Det er alltid vanskelig å vite om dette er seriøse trusler eller ikke. Men som prinsipp tar vi dem alltid på alvor og anmelder dem.

Charlie Hebdo har en svært religionskritisk profil, og opp gjennom årene har bladet trykket en lang rekke tegninger som har provosert kristne og muslimer.

Tariq Ramadan, som er professor i orientalske studier ved Oxford-universitetet, er blitt beskyldt for voldtekt av to kvinner i kjølvannet av de mange overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein i USA. Selv avviser han anklagene.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]