Puigdemont må møte i belgisk rett

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Katalanernes tidligere leder Carles Puigdemont og fire andre avsatte ministre i regionen må senere i måneden møte i belgisk rett. 

De fem flyktet i slutten av oktober til Belgia etter å ha blitt fjernet fra makten av spanske myndigheter.

Fredag ble det utstedt internasjonal arrestordre på dem, samt en begjæring om utlevering.

De fem meldte seg søndag for politiet i Brussel, og 17. november må de møte i retten når begjæringen om utlevering skal behandles, opplyser en kilde i den belgiske påtalemyndigheten.

(©NTB)


Publisert: nov 6, 2017 @ 9:27 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.