Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Mandag startet rettssaken mot seks menn som er tiltalt for kidnapping, vold og drapstrusler mot en mann på Ammerud i Oslo i mai i fjor. 

Mannen ble stoppet utenfor sitt hjem på Ammerud på kvelden 11. mai i fjor, tvunget inn i en bil og påsatt håndjern.

Ifølge tiltalen ble han slått med kølle eller lignende, sparket og rispet med en tapetkniv. Han mistet bevisstheten under mishandlingen. Han ble også truet med at han ville bli drept, få kappet av seg hånden og voldtatt hvis han ikke betalte gjelden sin.

De truet ham også til å oppgi pinkoden til bankkortet og til å skrive under et gjeldsbrev.

Etter drøye fire timer ble han sluppet fri utenfor hjemmet sitt. Vitner så mannen liggende i veien og meldte fra til politiet. Politiet betegner volden som grov.

Tre av de seks tiltalte erkjenner straffskyld, mens en erkjenner delvis straffskyld og de to siste ikke anser seg som skyldige etter tiltalen og nekter straffskyld.

Rettssaken holder på fram til og med 11. november. Strafferammen for de tiltalte er på seks år.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]