Hadia Tajik. Foto: Vidar Ruud / NTB
Del saken
  •  
  •  
  •  

Arbeiderpartiet kommer regjeringen i forkjøpet med et forslag for Stortinget om å forby innleie av arbeidskraft – på visse vilkår.

– Dessverre ser vi ingen bedring i byggebransjen i Oslo-området; den negative utviklingen bare fortsetter, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre tilVG.

Konkret tar Ap til orde for at regjeringen utreder med sikte på å innføre et forbud mot innleie, begrenset til de geografisk mest utsatte stedene eller bransjene.

– Vi har nå i lengre tid opplevd så useriøse tilstander i deler av byggebransjen at vi er nødt til å ty til et så sterkt virkemiddel som et forbud, sier Ap-nestleder og arbeidspolitisk talsperson Hadia Tajik.

Regjeringen advarte mot et generelt forbud mot innleie da forslaget til innstramminger for bemanningsbransjen ble fremmet i sommer. Det har nå vært ute på høring, og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) vil snart komme til Stortinget med et endelig forslag. Men et forbud langs de linjene som Ap ber om, vil neppe bli foreslått.

– Vi ønsker en presisering av begrepet «fast ansettelse» i arbeidsmiljøloven. Vi ba også om innspill på å ha en form for kvote for antall innleide i virksomheten. I tillegg foreslo vi en ny hjemmel for midlertidig ansatte i bemanningsbyråer – når arbeidstaker skal leies ut til reelle vikariater, sier Hauglie til VG.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]