Minimoské på lekeplass i forstad utenfor Berlin skaper kontrovers

Illustrasjonsbilde. REUTERS/Jamal Saidi

En lekeplass ved Walterstrasse i forstaden Neukölln utenfor Berlin skaper sterke reaksjoner fra beboere i området. Lekeplassen inneholder nemlig en struktur som ser ut som en moské, med en kuppel toppet med den islamske halvmånen. Dette rapporterer Berliner Zeitung.

Designerne av lekeplassen hevder det er en hyllest til eventyret “Ali Baba og de 40 røverne”, men det har ikke hindret folk fra å reagere. En 41 år gammel kvinne og mor i nabolaget sier at lekeplassen ser eksotisk ut, men at en lekeplass for barn ikke skal assosieres med religion. Hun støttes av en annen beboer, en 29 år gammel sykepleier sier at halvmåner og kors ikke er passende på en lekeplass for barn.

Det er også kommet sterke reaksjoner på sosiale medier. På Twitter skriver en:

– Hvorfor skal det være en moské der? Bygg en eventyrslekeplass, men ingen muslimske symboler.

Den sosialdemokratiske ordføreren i Neukölln, Franziska Giffey kaller hele debatten og reaksjonen som har kommet etter at lekeplassen ble oppført for ‘absurd’.


Publisert: nov 7, 2017 @ 3:39 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.