The crescent moon sets over the dome of Al Nida' mosque in the Iraqi capital of Baghdad October 29, 2003. From a holy month of piety and sacrifice, Islam's Ramadan has evolved into a prime time for attacks by Muslim militants seeking a fast track to Paradise, and this year it appears to be no different. NO RIGHTS CLEARANCES OR PERMISSIONS ARE REQUIRED FOR THIS IMAGE REUTERS/Jamal Saidi REUTERS CLH/FMS
annonse

En lekeplass ved Walterstrasse i forstaden Neukölln utenfor Berlin skaper sterke reaksjoner fra beboere i området. Lekeplassen inneholder nemlig en struktur som ser ut som en moské, med en kuppel toppet med den islamske halvmånen. Dette rapporterer Berliner Zeitung.

Designerne av lekeplassen hevder det er en hyllest til eventyret “Ali Baba og de 40 røverne”, men det har ikke hindret folk fra å reagere. En 41 år gammel kvinne og mor i nabolaget sier at lekeplassen ser eksotisk ut, men at en lekeplass for barn ikke skal assosieres med religion. Hun støttes av en annen beboer, en 29 år gammel sykepleier sier at halvmåner og kors ikke er passende på en lekeplass for barn.

Det er også kommet sterke reaksjoner på sosiale medier. På Twitter skriver en:

– Hvorfor skal det være en moské der? Bygg en eventyrslekeplass, men ingen muslimske symboler.

Den sosialdemokratiske ordføreren i Neukölln, Franziska Giffey kaller hele debatten og reaksjonen som har kommet etter at lekeplassen ble oppført for ‘absurd’.

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]