OSLO April 2008: Knust glassrute ved Sinsen bussholdeplass. Illustrasjonsfoto. Foto: Marit Rasmussen / Scanpix
Del saken
 • 510
 •  
 •  
 •  
 •  

Et ukjent antall personer har i løpet av mandagskvelden brutt seg inn på Lövgärdesskolan i Göteborg og har gått fullstendig berserk. Store deler av skolen er slått i fillebiter, melder Göteborgsposten. 

– Minst 30 vindusruter er knust. De må ha tatt seg inn via gymnastikksalen og så gått videre til resten av skolen. Det ser ut som en krigssone alle steder, alt er fullstendig knust, sier Jan-Olof Croon, vaktmester på skolen.

– Det er det verste jeg noen gang har sett av skadegjørelse, sier han, det virker som om de kun har vært ute etter å vandalisere.

Politiet bekrefter hendelsen og sier at det handler om skader for hundretusener av kroner. Politiet har opprettet en anmeldelse på skadegjørelsen, men ingen personer er foreløpig arrestert.

Skolen er steng for opprydding i dag, men vil åpne igjen i morgen, ifølge rektor Marika Andersson.

Lövgärdesskolan har i mange år hatt problemer med hærverk, trusler og vold, både mot andre elever og mot lærere. Skolen har vært gransket av Skoleinpektionen for flere brudd på sikkerheten, og har hatt mange sykemeldinger blant de ansatte og vanskeligheter med å skaffe nye lærere til undervisningen.

I mai i år ble en lærervikar skutt og drept utenfor skolen etter å ha blitt jaget av flere menn. Episoden skjedde kl. 9 om morgenen foran sjokkerte elever og andre tilskuere.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 510
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]