annonse
annonse

Carl Sargeant tilhørte Labour og var inntil nylig en del av regjeringen i Wales. I forrige uke ble han suspendert etter at politiet startet en etterforskning som følge av at flere kvinner anklaget ham for uanstendig seksuell oppførsel. Hva anklagene gikk ut på, er ikke kjent.

Sargeant selv uttalte fredag han var sjokkert over beskyldningene, og at han ønsket en uavhengig etterforskning slik at han kunne bli renvasket.

Sargeant, som var gift og tobarnsfar, ble funnet død i sitt eget hjem, skriver  The Telegraph. Politiet har opplyst at de etterforsker dødsfallet, og at de vil komme med flere opplysninger senere.

annonse

Familien hans uttalte tirsdag at de finner ikke ord for den sorgen de føler etter dødsfallet. De beskriver ham som en elsket ektemann, far og venn, og som «limet som bandt familien sammen».

Labour-leder Jeremy Corbyn skriver på Twitter at han er dypt sjokkert over dødsfallet.

Sargeant var en av flere britiske politikere som har måttet gå av i kjølvannet av #metoo-kampanjen. Kampanjen startet etter at en rekke kvinnelige skuespillere anklaget den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep og seksuell trakassering.

annonse

NTB-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon