Oslo 20170501. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er hovedtaler under 1.mai arrangementet på Youngstorget i Oslo mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Leder av Arbeiderpartiets største lokallag i Oslo, Fredrik Mellem, krever at LO tar et oppgjør med kommunistiske partier og symboler i 1. mai-toget i Oslo.

Mellem har sendt et brev til LO hvor han spør om de kan vurdere å nekte det kommunistiske partiet NKP plass i 1. mai-toget, og ber om at vakter skal slå ned på bruk av kommunistiske symboler som stjerner og hammer og sigd ved arrangementet på Youngstorget i Oslo. Det skriver Dagsavisen.

– De representerer det motsatte av det 1. mai handler om. De står for det motsatte av demokrati, sier Ap-politikeren og tilføyer at han fylles av vemmelse når han ser de kommunistiske symbolene.

– De har rett til å feire 1. mai på lik linje med alle andre. Men dette er LO i Oslos arrangement, og da må de ta stilling til hvilke gjester de er komfortable med å ha der, sier Mellem til avisa.

Leder i LO Oslo, Roy Pedersen, reagerer med undring på Mellems brev og sier at saken ikke vil bli prioritert.

– Å forby et lovlig registrert parti er ikke en viktig sak for oss, men vi vil behandle saken på vanlig måte i arbeidsutvalget vårt 1. desember, sier han.

NKP-leder Runa Evensen mener utspillet fra Mellem er ille, men sier at hun ikke er overrasket.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]