Bløff om rasisme førte til krisemøter og FBI-etterforskning på universitet i Kansas

FBI ville etterforske hatkriminell handling på Kansas State University. AFP PHOTO/MANDEL NGAN

En afroamerikansk mann i Kansas innrømmer at det var han selv sto bak vandaliseringen av sin egen bil, som var overøst med rasistisk graffiti. Han skal ha skrevet ting som ‘Dra hjem, negergutt’ og ‘Date dine egne’ og ‘Kun hvite har adgang’ og lignende. Det rapporterer AP.

Et bilde av bilen ble postet på Twitter av en Andrew Hammond, som for øvrig er engasjert i Black Lives Matter, med teksten “En ny uke, en ny hendelse som involverer rasisme”.

Det ble innkalt til krisemøte i Kansas State Black Students Union. Kansas-universitetet holdt en live-konferanse via Facebook for bekymrede foreldre dagen derpå, og det ble satt igang patrulering på campus. FBI åpnet en etterforskning om en mulig hatforbrytelse og brudd på sivile rettigheter.

Var ment som en spøk

Mandag kunne politiet annonsere at 21 år gamle Dauntarius Williams har innrømmet at det var han som dekket bilen i graffiti, men også at det er han som er eieren av bilen.

– Hele situasjonen kom ut av kontroll når den ikke engang skulle ha startet. Det var bare en Halloweenspøk som gitt av skaftet. Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake til den kvelden og gjøre det om, men det kan jeg bare ikke. Jeg vil bare unnskylde av hele mitt hjerte for den smerte jeg har påført dere, sier Williams


Publisert: nov 8, 2017 @ 9:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.