Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Sylvi Listhaug (Frp) har innkalt flere statsråder til hastemøte torsdag etter at ungdom som har vært på koranskole i Somalia, har fortalt om mishandling.

Innvandrings- og integreringsministeren sier til NRK at hun og helseminister Bent Høie (H), kunnskapsminister Henrik Asheim (H), kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) skal møtes for å diskutere saker der barn etterlates på koranskole i utlandet.

I tillegg melder NRK at Justisdepartementet og Utenriksdepartementet også skal delta på møtet torsdag.

annonse

– Vi skal se om vi har godt nok regelverk og jobber godt nok for å følge opp saker der barn blir sendt ut av Norge, sier Listhaug.

Lenker rundt anklene

Ministeren har kalt inn til hastemøtet etter at til sammen fire norske ungdommer har fortalt om grusomme opplevelser på en koranskole i Somalia.

To av dem sto fram overfor NRK i en reportasje onsdag. De fortalte lignende historier om at de ble lurt med til Somalia av slektninger, og etterlatt på en koranskole som de hevder benytter grusomme fysiske avstraffelsesmetoder.

annonse

Den ene av dem, «Noor», forteller at da hun kom til skolen, hentet rektoren kjetting og festet lenker rundt anklene hennes. Den andre, «Omar», fortalte en lignende historie om da han kom til skolen i Bosaso.

Minst ti fra Norge

– Fire menn kom inn og begynte å gå rundt meg i sirkel. De hadde store balltrær, så lange som fra hoften og ned i bakken. De slo meg. Jeg falt. Jeg besvimte, sier Omar.

Etter det NRK kjenner til har minst ti norske barn og ungdommer gått på samme koranskole som de to de siste to årene.

Listhaug sier at allerede i dag kan både straffeloven og barneloven ramme de som sender noen ut til mishandling på skoler, men at hun nå vil se nærmere på lovverket.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon