Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sylvi Listhaug (Frp) har innkalt flere statsråder til hastemøte torsdag etter at ungdom som har vært på koranskole i Somalia, har fortalt om mishandling.

Innvandrings- og integreringsministeren sier til NRK at hun og helseminister Bent Høie (H), kunnskapsminister Henrik Asheim (H), kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) skal møtes for å diskutere saker der barn etterlates på koranskole i utlandet.

I tillegg melder NRK at Justisdepartementet og Utenriksdepartementet også skal delta på møtet torsdag.

– Vi skal se om vi har godt nok regelverk og jobber godt nok for å følge opp saker der barn blir sendt ut av Norge, sier Listhaug.

Lenker rundt anklene

Ministeren har kalt inn til hastemøtet etter at til sammen fire norske ungdommer har fortalt om grusomme opplevelser på en koranskole i Somalia.

To av dem sto fram overfor NRK i en reportasje onsdag. De fortalte lignende historier om at de ble lurt med til Somalia av slektninger, og etterlatt på en koranskole som de hevder benytter grusomme fysiske avstraffelsesmetoder.

Den ene av dem, «Noor», forteller at da hun kom til skolen, hentet rektoren kjetting og festet lenker rundt anklene hennes. Den andre, «Omar», fortalte en lignende historie om da han kom til skolen i Bosaso.

Minst ti fra Norge

– Fire menn kom inn og begynte å gå rundt meg i sirkel. De hadde store balltrær, så lange som fra hoften og ned i bakken. De slo meg. Jeg falt. Jeg besvimte, sier Omar.

Etter det NRK kjenner til har minst ti norske barn og ungdommer gått på samme koranskole som de to de siste to årene.

Listhaug sier at allerede i dag kan både straffeloven og barneloven ramme de som sender noen ut til mishandling på skoler, men at hun nå vil se nærmere på lovverket.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]