A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on November 6, 2017, shows King Salman bin Abdulaziz al-Saud (R) meeting with former Lebanese prime minister Saad Hariri in Riyadh. King Salman met Hariri less than 48 hours after he resigned as premier in a televised address from Riyadh. / AFP PHOTO / Saudi Royal Palace / BANDAR AL-JALOUD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAUDI ROYAL PALACE / BANDAR AL-JALOUD" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Saudi-Arabia anklager nå Libanon for å erklære krig og beskylder den iransk-støttede libanesiske sjiamuslimske terroristgruppen Hizbollah for aggresjon. Påstanden markerer en dramatisk eskalering i en krise som truer med å destabilisere det lille arabiske landet, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Libanon ble trukket inn i midten av den regionale rivaliseringen mellom Saudi-Arabia og Iran på lørdag da den Saudi-allierte libanesiske statsminister Saad Hariri trakk seg, og bebreidet Iran og Hizbollah.

Den saudiarabiske statsråden Thamer al-Sabhan sa mandag at den libanesiske regjeringen vil “bli behandlet som en regjering som har erklært krig mot Saudi-Arabia” på grunn av det han beskrev som aggresjon fra Hizbollah. Han oppfordret libaneserne til å løse problemstillingen før den når «punktet som gjør at den ikke kan løses».  Uttalelsene kom i et intervju med den saudiarabiske avisen Al Arabiyas TV-stasjon. I intervjuet angav han ifølge Israel Hayom ikke hvilke tiltak Saudi Arabia kan tenkes å treffe mot Libanon.

 

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]