This undated photo made available by NASA shows astronaut Richard Gordon Jr. Gordon, one of a dozen men who flew around the moon but didn't land there, has died, NASA announced Tuesday, Nov. 7, 2017. He was 88. (NASA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Richard «Dick» Gordon, en av 24 astronauter som var med på NASAs måneferder, er død. Han ble 88 år gammel.

Selv om Gordon ikke fikk satt sin fot på månens overflate, men sirklet rundt månen mens kollegene Charles Conrad og Alan Bean landet, ble han i 1969 medlem av en svært eksklusiv klubb. Så langt har bare 24 mennesker tatt turen til månen; halvparten av dem har gått på månen, og halvparten har sirklet rundt.

Fra en jobb som testpilot i den amerikanske marinen sluttet Gordon seg til NASA i 1963. Han var pilot på en gemini-ferd og på Apollo 12-ekspedisjonen i november 1969, fire måneder etter at Neil Armstrong ble førstemann på månen. Til sammen tilbrakte Gordon 13 dager i verdensrommet. Mens Bean og Conrad tilbrakte sine 31 timer på jordens naturlige satellitt, tok Gordon bilder fra romkapselen og var på utkikk etter landingsplasser for senere ekspedisjoner.

Den pensjonerte astronauten døde i hjemmet sitt i California mandag.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]