European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier, right, and British Secretary of State David Davis depart after delivering a statement for the media at EU headquarters in Brussels on Monday, Aug. 28, 2017. The EU and Britain start a third round of Brexit negotiations on Monday. (AP Photo/Virginia Mayo)
annonse
annonse

Det er blitt presentert dystre spådommer på hvordan det ville gå for britisk økonomi utenfor EU. Nå har imidlertid de utenlandske arbeidskraftreservene begynt å minke. Det gir utslag for vanlige briter. Startlønnen øker nå kraftig som følge av minkende tilgang på billig arbeidskraft, det fremkommer i en rapport fra Rekrutterings- og Arbeidskonføderasjonen (REC), datert 08. november.

Økende etterspørsel av arbeidskraft og dårligere tilgjengelighet på kandidater har ledet til ytterligere økninger i lønn, heter det i rapporten fra REC.

REC dysser ned nyheten om de økende startlønningene med bekymringer om lavere vekst som følge av at næringslivet ikke får tilgang på arbeidskraften de nøt godt av med høyere arbeidsinnvandring fra EU. Det er imidlertid godt nytt for jobbsøkere.

annonse

Bloomberg har tidligere i høst omtalt det samme fenomenet.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon