European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier, right, and British Secretary of State David Davis depart after delivering a statement for the media at EU headquarters in Brussels on Monday, Aug. 28, 2017. The EU and Britain start a third round of Brexit negotiations on Monday. (AP Photo/Virginia Mayo)
Del saken
 • 121
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er blitt presentert dystre spådommer på hvordan det ville gå for britisk økonomi utenfor EU. Nå har imidlertid de utenlandske arbeidskraftreservene begynt å minke. Det gir utslag for vanlige briter. Startlønnen øker nå kraftig som følge av minkende tilgang på billig arbeidskraft, det fremkommer i en rapport fra Rekrutterings- og Arbeidskonføderasjonen (REC), datert 08. november.

Økende etterspørsel av arbeidskraft og dårligere tilgjengelighet på kandidater har ledet til ytterligere økninger i lønn, heter det i rapporten fra REC.

REC dysser ned nyheten om de økende startlønningene med bekymringer om lavere vekst som følge av at næringslivet ikke får tilgang på arbeidskraften de nøt godt av med høyere arbeidsinnvandring fra EU. Det er imidlertid godt nytt for jobbsøkere.

Bloomberg har tidligere i høst omtalt det samme fenomenet.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 121
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]